Ako si poradiť s upchatým drezom?

Zrejme sa už každý stretol s upchatým kuchynským drezom. Každý deň ide do jeho odtokového potrubia rôzne nečistoty, či už jedla, zvyšky kávy, mastnota a podobne. ´Úplná katastrofa sú rodinné oslavy – vtedy „trpí“ drez najviac. Čo urobíte ak zrazu stojí voda v dreze? Každý skúša najskôr horúcu vodu, rôzne zvony, dráty a niekto aj Coca Colu. Veľmi dočasné a nie veľmi šťastné riešenie pri upchatom odpadovom potrubí. Aby drez fungoval normálne, treba zavolať profesionálnych krtkovačov. Machri na krtkovanie – prebíjanie upchatých drezov a sifónov si s upchatým drezom poradia. S ich profesionálnou technikou je to hračka.

Aké sú postupy pri čistení upchatého drezu a aké sa používajú metódy čistenia?

Pred krtkovaním upchatého drezu je potrebné rozobrať sifón. Potom treba overiť či je tok priechodný a nie je upchatý nánosmi mastnoty alebo zvyškami jedla. Ak tam tieto usadeniny niesú a problém stále pretrváva, krtovači pristúpujú k elektromechanickému prečisteniu (tzv. krtkovaniu) drezu, ktoré sa vykonáva elektromechanickým krtkom – čističom so strunou. Na koniec sa vždy robí záťažová skúška. Drez sa napustí na maximálnu hranicu horúcou alebo teplou vodou a pozoruje sa akou rýchlosťou voda odteká. Treba dať pozor, aby rozobratý sifón drezu bol opätovne namontovaný – tak aby testnosť bola 100% a voda nepretekala do domu alebo bytu. Ďaľšia alternatíva je aj prečistenie pomocou vákuovej pumpy na preplach kanalizačných potrubí, kedy sa v podstate napustí do zariadenia voda v kombinácii so vzduchom a tá sa spätne tlačí do odtokovej pilety. Po dôkladnom prečistení, vieme skontrolovať potrubie inšpekčnou kamerou

Upchatý drez sa čistí týmito spôsobmi:

  • Elektromechanicky (krtkom)
  • Vysokotlakovo (podtlakovou vákuovou pumpou / nádstavcami)

Jednotná cena pre krtkovanie kuchynského drezu sa nedá stanoviť fixne, nakoľko sa môže vyskytnúť množstvo faktorov, ktoré konečnú sumu ovplyvnia. 

Ak majú krtkovačí kvalitne vytvorenú web stránku, nájdeteho vo Vašej lokalite veľmi rýchlo.

You Might Also Like