Vysokonapäťové elektromotory – maximálna prispôsobiteľnosť a vysoká účinnosť

elektromotory

Ako pracujú elektromotory?

Vo všeobecnosti elektromotory pracujú na princípe využívania efektov magnetického poľa. Jednoducho sa dá povedať, že funguje na vzájomnej príťažlivosti a odporu elektromagnetov alebo príťažlivosti elektromagnetov a železa. Sila a polarita elektromagnetov je regulovateľná veľkosťou prúdu, ktorý do neho prúdi.

Frekvenčný menič na čerpadlo IP65
Šnekove prevodovky
Elektromotory IE4
Frekvencny menic
Vibračný elektromotor

Typy elektromotorov podľa napätia

Elektromotory sú motory, ktoré možno rozdeliť na nízkonapäťové motory veľkých výkonov, vysokonapäťové krúžkové elektromotory a vysokonapäťové elektromotory. Každý z motorov je v závislosti od svojho výkonu určený na použitie v inom priemysle alebo prevádzke. Ak sa pozrieme na limity, ktoré sú jasne definované v IEC 60038, tak zistíme, že: nízke napätie je do 1000 V, stredné napätie od 1000 V do 35 kV a vysoké napätie nad 35 kV. Bližšie sa budeme venovať vysokonapäťovým elektromotorom:

Vysokonapäťové elektromotory:

vn elektromotorTieto elektromotory sú vybavené vrstveným jadrom, ktoré je pred namontovaním do rámu stlačené. Tieto konkrétne konštrukčné postupy zaručujú vysokonapäťovým elektromotorom spoločnosti VYBO Electric vynikajúce izolačné vlastnosti, väčšiu mechanickú odolnosť, lepšiu odolnosť proti vlhkosti a dlhú životnosť.

Klietkový rotor je vyrobený z hliníka a je vybavený medenými tyčami. Ďalej je rotor vyrobený procesom liatia hliníka a následného zvárania, čo sú dve fázy potrebné na zaručenie maximálnej spoľahlivosti a dokonalého vyváženia.

V závislosti od výkonu a otáčok elektromotorov alebo podľa požiadaviek požadovaných zákazníkom je možné použiť aj valivé ložiská alebo ložiskové puzdrá. Hlavná svorkovnica je umiestnená na pravej strane elektromotora, ale môže byť umiestnená aj na ľavej strane podľa konkrétnych potrieb. 

Výhodou je, že vysokonapäťový elektromotor môže pracovať s frekvenčným meničom, čím sa zlepšujú úspory nákladov počas celého životného cyklu zariadenia.


Netreba zabúdať, že pri používaní elektrických motorov je potrebné venovať pozornosť bezpečnosti, účinnosti, spoľahlivosti. Tieto atribúty je možné dosiahnuť iba pomocou vysoko kvalitných elektromotorov, ktoré zaručene ponúka VYBO Electric elektromotory predaj. Odborné poradenstvo je samozrejmosťou. Viac na https://www.elektromotory.sk

You Might Also Like