Ako sa zorientovať v ponuke turistických topánok?

danner

Nie je to tak dávno, čo sme počas lockdownu hľadali za okresnými humnami turistické chodníčky, len aby sme sa nadýchli čerstvého vzduchu a užili si aspoň čiastočný pocit slobody, ktorý nám lesy vedia poskytnúť. V tejto dobe sa mnoho z nás navrátilo k pobytu v prírode. Už to neboli len tí, ktorým sa turistika a iné outdoorové aktivity stali neodmysliteľnou súčasťou života dávno pred koronou, k horám sa začali načahovať aj ostatní, objavujúc čaro prírody vplyvom obmedzených možností.  

Súvisle s dopytom po turistických možnostiach, ktoré naše lesy poskytujú, prirodzene narástol aj dopyt po turistickej obuvi ako základnej vstupenky do náročnejšieho terénu. Mnohí z nás sa stretli s problémom, kedy ich trh zavalil nekonečnou ponukou turistických topánok. Každé boli prezentované v superlatívoch, tak ako sa medzi toľkými produktmi vôbec vyznať a vybrať si správne?

V prvom rade si treba zodpovedať otázku, aký typ turistickej obuvi hľadáme

Vysokú či nízku, ľahkú či masívnu, nepremokavú alebo maximálne priedušnú? Všetko závidí od toho, v akom teréne sa prevažne budeme pohybovať. Mienime v horách aj behať, alebo len kráčať? Budeme vyrážať skôr na krátke niekoľkohodinové výlety, alebo viacdenné hrebeňovky? Ak si urobíme jasno v týchto zásadných otázkach, zúžime tak ponuku turistických topánok vhodných pre nás.

turisticke topanky

Mohlo by vás zaujímať: Mikiny Patagonia


Kvalitná turistická obuv Danner vychádzajúca z poctivej ručnej výroby z Oregonu dokáže zastrešiť všetky typy turistickej obuvi, ktoré hľadáte. Od superľahkých trailových modelov, cez univerzálne topánky vhodné do prírody aj do mesta, až po nezničiteľné klasické vibramky. 

Konštrukcia turistických topánok Danner je založená na princípe maximálnej jednoduchosti, aby boli eliminované zbytočné švy a zvýšil sa tak komfort nosenia a odolnosť voči vonkajším vplyvom. V spolupráci s renomovanou firmou Vibram vytvoril Danner nekompromisné podrážky. Okrem vysokej odolnosti vynikajú aj skvelou trakciou na rôznych terénoch a pri akýchkoľvek poveternostných podmienkach. Zvršok je pri vibramkách Danner zo zrnitej usne. Najsilnejšej a najodolnejšej zo všetkých typov kože. Pri vybraných modeloch je samozrejmosťou nepremokavá a priedušná GORE-TEX podšívka odvádzajúca pot a vlhkosť, no brániaca vode preniknúť dovnútra topánky. Napriek masívne pôsobiacim turistickým topánkam je Danner preslávený ich veľmi nízkou hmotnosťou a nebývalým komfortom aj pri dlhodobej chôdzi. 

Výsledkom vašej konečnej voľby tak môžu byť kvalitné turistické topánky Danner preslávené klasickým dizajnom, no neprekonané v kritériách bezpečia, opory a komfortu.


Zdroj: wilderoben.com

You Might Also Like