Dámske zimné bundy z wilderoben

damska zimna bunda

Zima je cool. Snehové vločky, jasné číre rána, chrapčanie snehu pod nohami – hotová rozprávka! No aj ľad, mráz, vlhkosť a krutý severák – hotový horor! Aby si sa aj v hororovom počasí cítila ako v rozprávke, treba sa poriadne obliecť. Vo wilderoben máme dámske zimné bundy pre všetky ladies, ktoré si nedajú pokoj a aj v zime ich to ťahá von, do hôr, na skaly a tak.

Ako si vybrať tú pravú?

Existuje niekoľko typov dámskych zimných búnd a vybrať si dobre môže byť celkom výzva. Studené počasie ťa nemusí zastihnúť len v horách. Keď sa dovalí do mesta, postav sa mu čelom oblečená v poriadnej vetrovke. Ak ti ide v prvom rade o teplo, hľadaj dámsku zimnú bundu No.1: parku.

damska zimna bunda
Micro Puff sa skvele hodí na lezenie

Poznávacie znaky: teplá kapucňa a dĺžka po kolená, ktorá ochráni tvoje citlivé partie.

Berie ťa dizajn inšpirovaný vintage pracovným oblečením? Potom je pre teba Prairie Dawn Parka z hrubého plátna podšitá superteplým huňatým fleecom. Športovejší štýl? Prešívaná zateplená Nano Puff Parka.

Patagonia tiež ponúka dámske zimné bundy určené na špecifické outdoorové aktivity, ako je lezenie, lyžovanie, turistika a snowboarding. Termoizoláciu vo funkčných bundách tvorí buď páperie (NFS certifikované kačacie a husacie) alebo syntetická výplň (Nano Puff/Micro Puff). A ďalšie vlastnosti? Napr. vysoká flexibilita nevyhnutná pre plný rozsah pohybu pri lezení a malý objem. Kapucňa sa dá buď natiahnuť na prilbu, alebo je naopak elastická  a zmestí sa pod ňu a vieš ju obsluhovať pohybom prsta. V Patagonii myslia prakticky – materiály sú extrémne ľahké  a stlačiteľné, takže celú bundu zbalíš do vlastného vrecka, šupneš do batoha a môžeš ju so sebou nosiť hoci aj celý rok (však vieme, ako sa vie zákerne ochladiť večer v auguste – mať pri sebe páperku je vtedy hotový balzam).

damska zimna bunda
Pri istení iste v teple

Do extra náročných podmienok je dobré navrch použiť hardshell – goráč, ktorý má jednoznačne najvyššiu odolnosť voči všetkým poveternostným nástrahám. Patagonia Triolet Jacket je presne tá dámska zimná bunda, v ktorej sa už nemusíš ale že vóbec ničoho báť. A ešte aj v krásnych farbách.

Technicky pokročilé, ekologicky udržateľné materiály, zašívací servis a doživotná záruka – čo ešte môžeš chcieť viac? Jedine ak zážitok s wilderoben tímom pri nakupovaní.


Vyber si bundičku podľa svojho gusta tu: https://wilderoben.com/sk/bundy-a-vesty-611


Zdroje:
https://brandportal.patagonia.com/media/
https://switchbacktravel.com/

https://outdoorgearlab.com/
https://bikepacking.com/

 

You Might Also Like

One Reply to “Dámske zimné bundy z wilderoben”

Comments are closed.