Sekcionálne priemyselné brány sa vyznačujú výbornými izolačnými vlastnosťami, nie je to však ich jediná výhoda

sekcionalna garazova brana

Dlhá životnosť, spoľahlivých mechanizmus a odolné vyhotovenie. To sú bezpochyby tie najdôležitejšie parametre priemyselných garážových brán. Priblížime vám, kedy sú vhodnou voľbou sekcionálne priemyselné brány, v čom spočívajú ich najväčšie výhody a ako dokážu obstáť aj v náročnej každodennej prevádzke.

Sekcionálne garážové brány patria vo všeobecnosti medzi najobľúbenejšie. Kraľujú segmentu bežných garážových brán na domáce použitie a nemenej obľúbené sú aj v priemyselnom segmente. Samozrejme, sekcionálne priemyselné brány sa od tých domácich vo viacerých smeroch odlišujú, aby mohli ešte lepšie spĺňať náročné požiadavky priemyselných a komerčných prevádzok.

priemyselná brána
Priemyselná brána

Priemyselné sekcionálne brány si svoje uplatnenie nachádzajú pri celom rade objektov, spomenúť môžeme najmä haly, sklady, výrobné priestory alebo napríklad autoservisy. Veľkou výhodou tohto typu brán je, že sa dajú prispôsobiť prakticky akémukoľvek stavebnému otvoru, čím môžu slúžiť aj v rámci atypicky navrhnutých objektov.

Pre priemyselnú sekcionálnu bránu stačí minimum miesta

Problémom nie je spravidla ani nedostatok miesta za bránou, tým, že sekcionálne priemyselné brány sa otvárajú nahor a sú vybavené vodiacimi lištami tesne pod stropom, nevyžadujú si veľa okolitého miesta. Zdvih takejto brány je možné bez problémov prispôsobiť konkrétnym podmienkam, teda samotný zdvih môže byť šikmý, vertikálny a zvýšený.

Sekcionálne garážové brány – možnosti prevedenia

Okrem minimálnych priestorových nárokov sa v súvislosti s týmto typom brán oplatí spomenúť ich výborné tepelno-izolačné vlastnosti a tuhosť brány. Jednotlivé sekcie do seba presne zapadajú a vyznačujú sa štandardnou hrúbkou až 42 mm. Nemenej dôležité pri priemyselných sekcionálnych bránach je aj ďalšie príslušenstvo, ako sú tesnenia. Pri výbere samozrejme odporúčame investovať do kvalitného pohonu, ktorý zvládne aj náročnú prevádzku.

Na záver už iba dodajme, že v priemyselnom prostredí si svoje uplatnenie nachádzajú aj rolovacie garážové brány a rýchlobežné brány. Ak neviete pre ktorý typ priemyselnej garážovej brány sa rozhodnúť, obráťte sa na nás a spoločne nájdeme to najlepšie riešenie.


Zdroj: baneko.sk

You Might Also Like