Spravte zo svojej terasy oázu pokoja

zahradny pristresok so svetlami

Pri dekorovaní našich domovov sa často stáva, že úplne zabudneme na terasu. V tomto príspevku vám odporúčame zopár tipov na výzdobu terasy, vďaka ktorým sa tento priestor stane jedným z vašich najobľúbenejších.

Rastliny ako dekoratívny prvok

V posledných rokoch sa rastliny stali dôležitým dekoratívnym prvkom každej domácnosti. Ideálnymi rastlinami na tento typ dekorácie sú závesné rastliny alebo rastliny s bohatým  počtom listov. Napríklad: paprade, brečtan a potosovec zlatý. Čo je viac ako prirodzená drevená terasa plná zelene.

Mäkké osvetlenie na relaxáciu

utulna terasa

Najlepšie si oddýchnete v priestore, ktorý vytvára atmosféru pokoja. Preto sa snažte vyhnúť svetlám s vysokým výkonom a hľadajte tlmené svetlá. Hlavným cieľom nie je osvetľovať, ale sprostredkovať príjemný pocit kľudu. Okrem tradičného osvetlenia môžete zvoliť aj sviečky alebo fakle. No nezabúdajte ich pri odchode z terasy vždy zhasnúť!

Miesto pre deti

Ak máte deti a nechcete, aby všetok čas trávili vnútri, no zároveň ich chcete mať pod dohľadom, odpoveď je jednoduchá – vytvorte pre nich priestor na svojej terase. Ak je terasa na vyvýšenom poschodí alebo v podkroví, je veľmi dôležité prijať mimoriadne bezpečnostné opatrenia (použitie ochranných prvkov alebo bezpečnostného skla). Môžete im na terase vyhradiť miesto len pre nich s tabuľou a kriedou, umelou trávnatou plochu s hračkami alebo vlastným stolíkom na tvorenie.

Pizza na terase

Mať pec na terase môže byť skvelou príležitosťou, ako rozvíjať svoje kulinárske zručnosti a prekvapiť všetkých svojich priateľov a rodinu. Pizza, mäso, ryby: otvorí sa vám nekonečné množstvo možností, ako si doma pripraviť jedlo. Pec by ste mali zvážiť už pri stavbe terasy. Poraďte sa s odborníkmi z woodgarden.sk.

Ak potrebujete na realizáciu projektov kvalitné oblečenie, navštívte stránku spoločnosti https://odevypracovne.sk/, ktorá ponúka aj ochranné pomôcky, pracovnú obuv a kvalitné maskáče.

zahradna terasa

Zdroj: gilmaroffplan.com, elements.envato.com

You Might Also Like