Tvorba WooCommerce webu – ako na to?

wordpress

WooCommerce je bezplatný softvér, ktorý uľahčuje internetový predaj produktov a služieb. V priebehu rokov sa stal najpoužívanejšou e-shop platformou na svete, ktorú používajú milióny malých a veľkých podnikov (e-shopov). WooCommerce je rozšírenie populárneho nástroja na tvorbu webových stránok – WordPress. Vďaka nemu si môžete vytvoriť nový e-shop alebo pridať ho na už existujúci web.

Na vytvorenie e-shopu pomocou WooCommerce budete potrebovať:

• WordPress hostingový účet

• Názov domény

• SSL certifikát 

  1. Začíname s WooCommerce

Tvorba WooCommerce webu nie je žiadna veda. Najprv musíte navštíviť webovú lokalitu Bluehost a kliknúť na „Get Started Now“.

Potom si vyberte plán pre hostingové konto.

Následne zaregistrujte názov novej domény alebo použite doménu, ktorú už vlastníte.

V názve domény použite kľúčové slová. Napríklad ak predávate autá, vaše kľúčové slová by mohli byť „predaj Jaguár“ alebo „skladové vozidlá Volvo“. No zostaňme pri hlavnej časti kľúčového slova: „auto“. Príkladom ideálnej domény sú webstránky: topautopremium.sk, volvo.topautobratislava.sk.

V ďalšom kroku zadajte informácie o účte a doplňte podrobnosti o zvolenom pláne. Potom vyplňte údaje o kreditnej karte a kliknutím na tlačidlo „submit“. Po vykonaní platby vám spoločnosť Bluehost zašle e-mail s podrobnosťami.

2. Nastavenie WordPress

Spoločnosť Bluehost vám pri registrácii hostingového účtu automaticky nainštaluje WordPress. Stačí sa prihlásiť a kliknúť na tlačidlo „Log in to WordPress“ (Prihlásiť sa do WordPressu). Otvorí sa ovládací panel WordPress. Prejdite na nastavenia – „Settings“ a zmeňte názov svojej webovej stránky a zadajte popis.

Služba Bluehost automaticky nainštaluje SSL certifikát. Uistite sa, že URL adresa vašej webovej stránky zobrazuje https a nie http. Potom overte správnosť zadanej e-mailovej adresy a zvoľte časové pásmo pre web.

3. Inštalácia WooCommerce

Kliknite na „Plugins“ » „Add New“, nájdite WooCommerce a následne kliknite na „Install now“. Po dokončení inštalácie stačí kliknúť na „Activate“.

Najprv si musíte vybrať lokalitu, peňažnú menu a typ produktov, ktoré chcete predávať. V ďalších krokoch budete vyzvaní na výber spôsobu platby a prepravy. WooCommerce vám ponúkne inštaláciu rôznych služieb, ale odporúčame ich nainštalovať až neskôr.

4. Pridávanie produktov

Kliknite na „Products“ » „Add New“.

Pridajte názov a popis produktu. Môžete vytvoriť aj rôzne kategórie produktov („Add new cathegory“). V časti „Product Data“ zvoľte typ produktu a doplňte cenu, dopravu a ďalšie informácie. Pridajte aj pútavý popis a obrázky. Na záver zvoľte „Publish“ (zverejniť produkt).

Vidíte, ani to nebolelo. No ak potrebujete pomoc, obráťte sa na https://www.lighthousems.sk/.


Zdroj: wpbeginner.com, elements.envato.com

You Might Also Like