Ako pripraviť auto na dlhú cestu

cesta v aute

Zbalili ste si kufre a naplánovali celý program dovolenky. Posledné, čo zostáva je pripraviť vaše auto, aby ste dlhé hodiny cestovania prežili v pohodlí a bezpečí. Čo všetko by ste mali spraviť pred odchodom?

Skontrolujte dezén

Behúň poskytuje trakciu a tiež pomáha odvádzať vodu z pneumatiky, aby mohla zostať v kontakte s vozovkou. Ak je dezén pneumatiky opotrebovaný, môžete stratiť kontrolu nad vozidlom, najmä keď je cesta mokrá.

Naučte sa opraviť prepichnutú pneumatiku

Je skvelé mať v kufri náhradnú pneumatiku, ale pokiaľ ju nebudete vedieť vymeniť, je vám na nič. Poproste rodinu alebo priateľov, aby vás to naučili a uistite sa, že máte správne vybavenie, ako je zdvihák, momentový kľúč a krížový kľúč.

Skontrolujte všetky kvapaliny

Vopred skontrolujte hladinu oleja, chladiacej a brzdovej kvapaliny a kvapaliny na umývanie čelného skla, aby ste nemuseli núdzovo zastavovať po ceste a strácať drahocenný čas.

Umyte auto

Alebo aspoň umyte okná, aby ste nemali problém s viditeľnosťou. Prípadne vymeňte opotrebované stieracie lišty, a to najmä ak zanechávajú pri stieraní šmuhy. No najlepšie spravíte, ak umyjete celé auto. Budete sa tak cítiť počas jazdy pohodlnejšie.

Skontrolujte batériu

Posledná vec, ktorú potrebujete je, aby vám v polovici cesty vypovedala batéria. Pamätajte, že je jednoduchšie (a lacnejšie!) skontrolovať a vymeniť batériu a poškodené káble vopred, ako volať odťahovku a kupovať novú batériu niekde ďaleko od domova.

Ak rozmýšľate nad kúpou luxusného auta na cestu svojich snov obráťte sa na spoločnosť topautopremium.sk, ktorá je zameraná na predaj Land Rover. Vozidlá značky Volvo hľadajte na stránke volvo.topautobratislava.sk, kde nájdete aj Volvo konfigurátor, ktorý vám uľahčí výber ideálneho vozidla práve pre vás.


Zdroj: goodyear.com.ph, elements.envato.com

You Might Also Like