Linkbuilding je stále veľmi dôležitou súčasťou SEO, viete ako na to?

linkbuilding 2019

Dostať svoju webovú stránku na popredné pozície vo vyhľadávačoch je so stúpajúcou konkurenciou stále náročnejšie.
Pri snahe dostať web čo najvyššie vo vyhľadávaní je potrebné kombinovať rôzne techniky a v tomto mixe určite nesmie chýbať ani linkbuilding. Čo to vlastne je a prečo sa mu oplatí venovať?

 

Čo je to linkbuilding?

Snáď najjednoduchšou definíciou linkbuildingu je, že ide o budovanie spätných odkazov. Pod týmto pojmom si teda môžeme predstaviť všetky činnosti súvisiace so získavaním spätných odkazov na váš web.
Získanými odkazmi, ktoré z iného webu odkazujú na ten váš web, si budujete tzv. odkazový profil. Na čo je toto vôbec dobré? Opäť úplne zjednodušene, algoritmy vyhľadávačov vďaka „zdravému“ odkazovému profilu
budú považovať váš web za dôveryhodnejší a to pre vás znamená lepšie pozície vo vyhľadávaní.

 

Oplatí sa robiť linkbuilding?

Určite áno, platí však, že linkbuilding je potrebné robiť poctivo. Získať kvalitný odkaz z dôveryhodného webu totiž vôbec nie je jednoduché a algoritmy vyhľadávačov sú navyše stále prepracovanejšie.
Viac ako kedykoľvek predtým je teda dôležité získavať kvalitné spätné odkazy. Platí skrátka, že kvalita je omnoho dôležitejšia ako kvantita.

 

Kde a ako získavať spätné odkazy?

Budovanie spätných odkazov by v každom prípade malo začať vypracovaním stratégie. Nové spätné odkazy by ste mali získavať nielen z kvalitných webov, ktoré sú autoritou v rámci oblasti vášho biznisu, ale celý tento proces by mal byť pravidelný.
Získať naraz napríklad 50 odkazov z pochybných zahraničných webov vám totiž vôbec nepomôže. Naopak, je potrebné zamerať sa na získavanie odkazov z webov, ktoré navštevuje vaša cieľová skupina. Ako to ale celé vymyslieť?

Spätné odkazy je možné získavať rôznymi spôsobmi a každý si vyžaduje určitý čas a námahu. Spamovať diskusné fóra odkazmi na váš web je síce rýchle, ale veľmi zmysluplné nie je. Ak sa ale prínosne zapojíte do určitej
diskusie, odkaz na váš web určite nebude nikomu prekážať. Veľmi dobrým spôsobom na získavanie spätných odkazov je blogovanie, pričom na tento účel môžete využiť nielen svoj web, ale aj niektorú z blogovacích platforiem.

Ak sa rozhodnete budovať vlastný obsah, nielenže sa v rámci vášho odboru môžete stať autoritou, ale získate zároveň veľmi veľký zdroj pre budovanie spätných odkazov. Pri vymýšľaní, ako sa dostať k spätnému odkazu sa
ale fantázii medze nekladú. Účinnou taktikou na zisk spätného odkazu z autoritatívneho webu je napríklad poskytnutie produktu na recenziu. Cesta ku kvalitným odkazom skrátka vedie cez spoluprácu.

Záverom dodajme, že na linkbuilding rozhodne nemusíte byť sami. Obráťte sa na nás a zabezpečte si pre váš web vynikajúce pozície v organickom vyhľadávaní vďaka linkbuildingu a ďalším SEO technikám.

You Might Also Like

One Reply to “Linkbuilding je stále veľmi dôležitou súčasťou SEO, viete ako na to?”

Pridaj komentár