Frekvenčný menič na čerpadlo si svoje uplatnenie nájde aj v záhradách

frekvencny menic na cerpadlo

Frekvenčné meniče sú stále najčastejšie využívané v priemyselnom prostredí, no svoju cestu si už nachádzajú aj do domáceho prostredia. Presnejšie povedané, svoje využitie si stále nachádzajú v spolupráci s čerpadlami v domácich zásobárňach vody, závlahách či záhradných jazierkach. Hoci by sa mohlo zdať, že na takéto použitie vám postačí akýkoľvek frekvenčný menič, nie je to celkom pravda a aj tu platí, že sa oplatí investovať do kvality.

Frekvenčný menič na čerpadlo prináša množstvo výhod

frekvenčný menič na čerpadlo
Frekvenčný menič 2,2kW, X550-2S0022

Komfortné a energeticky úsporné ovládanie vodného čerpadla sú tým, čo mnohí očakávajú od frekvenčného meniča. Spoľahnúť sa pritom môžete nielen na automatizovanú prevádzku čerpadla, ale aj jeho ochranu a nižšiu spotrebu energie. Vďaka frekvenčnému meniču získate nielen širšie možnosti regulácie čerpadla, ale taktiež budete mať dokonalý prehľad o aktuálnom dianí. Frekvenčný menič na čerpadlo vám bude stále indikovať prevádzkový stav a zároveň chráni čerpadlo pred prepätím, podpätím, skratu a prevádzke na sucho. Nemusíte sa tak obávať poškodenia čerpadla v dôsledku neočakávaných udalostí.

Kvalitný frekvenčný menič na čerpadlo však, okrem vyššie uvedeného, výrazne prispeje k dlhšej životnosti čerpadla. Umožňuje totiž mäkký rozbeh motora, čím predchádza vznikajúcim rázom v potrubnom systéme, kde zároveň pomáha udržiavať konštantný tlak. V praxi to teda znamená, že frekvenčný menič pomáha predchádzať všetkým situáciám, pri ktorých dochádza k zvýšenej záťaži komponentov čerpadla. Ako si ale vybrať to najvhodnejšie čerpadlo?

vybo electricNa domáce použitie bude vo väčšine prípadov stačiť frekvenčný menič s 230V napájaním. Čo je ale veľmi dôležité, frekvenčný menič by mal byť dostatočne odolný voči vonkajším vplyvom, najmä voči striekajúcej vode. Pre stredne náročné aplikácie (napríklad na reguláciu viacerých čerpadiel súčasne) je ideálnou voľbou frekvenčný menič radu X550, ktorý je odolný voči striekajúcej vode aj zvýšenej prašnosti. So svojou bohatou ponukou funkcií a priaznivou cenou si tak nenachádza svoje miesto iba v priemyselných ale tiež domácich prevádzkach, kde je prioritou maximálna kvalita a bezpečnosť.

You Might Also Like